Kategóriák: HírekKék hírek

Három évet kaphat a halálos balesetet okozó férfi

Még tavaly tavasszal egy férfi Bajna és Szomor között gyorsan haladt, megcsúszott, ezáltal egy tehergépkocsi elejének csapódott. A baleset következtében a sofőr két utasa a helyszínen meghalt. Az ügyészség három év fogházbüntetést javasol neki.

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a járművezetésre alkalmatlan férfival szemben, aki úgy vezette a személygépkocsit, hogy vezetői engedélye nincs, és a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt tehergépkocsival ütközött.

A férfi 2018. március 13. napján reggeli órákban lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladt személygépkocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott a nedves, csúszós, marással érdesített aszfaltfelületű úton 60 km/h sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 km/h közötti sebességgel vezette a gépjárművet.

A személygépkocsi az eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ott keresztbe fordult, a jobb oldalával a Bajna felé közlekedő és a baleset elhárítása érdekében vészfékező tehergépkocsi elejének ütközött. Az ütközést követően a tehergépkocsi 2-3 métert maga előtt tolta a személygépkocsit, amely részben az út melletti árokban állt meg.

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg  a harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkas zúzódást, továbbá a vádlott  8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt  a bíróság 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660.189,- Ft. bűnügyi költség viselésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó