Kategóriák: EsztergomHírek

Elismerték az esztergomi kórház fül-orr-gégész főorvos munkáját

Október 31-én, csütörtökön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Batthyány-Strattmann László-díjakat és Pro Sanitate-díjakat adományozott az egészségügyben és az egészségügyi oktatásban dolgozóknak.

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült egy helyi orvos is, méghozzá Dr. Dinnyés Emília Magdolna, a Vaszary Kolos Kórház fül-orr-gégész főorvosa, aki egyébként a dorogi szakrendelőben is rendel.

Kásler Miklós a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen elmondta, hogy a gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, „a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét”.

A miniszter felidézte, hogy a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen azokat gyógyította, akiket mások már nem. Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegényebbeknek szentelte életét.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, önök, akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik. Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése – emelte ki.

A kitüntetettek teljes listája>>

Forrás: MTI / kormany.hu