Kategóriák: DorogHírekSport

Sikeres kupafordulót követően megint a bajnokságé a főszerep

Csapatunk papírforma győzelmet aratott a szerdai kupamérkőzésen Nagybajomban és nehézség nélkül került a legjobb 32-közé. Vasárnap azonban újra a bajnoki vetélkedés kerül a középpontba, ahol nagyon jó lenne folytatni az elmúlt két forduló sikerét és tartani, erősíteni a középmezőnyben elfoglalt helyünket. Ehhez továbbra is remek csapatmunka és jó helyzetkihasználás kellene, mégpedig ezúttal a szeszélyes Soroksár otthonában – Szabó Gyula cikke.

A dorogiak magabiztos ötgólos győzelemmel jutottak tovább a Nagybajomi AC vendégeként a kupában. Több stabil kezdőjátékost is pihentetett Németh Szabolcs edző, egyben megadva a keret tagjai közül többeknek is a bizonyítás lehetőségét. Hosszú idő után lépett pályára a kezdő 11-eben Nagyházi Dávid és Fürjes Ádám, valamint a sérüléséből felépülő Kitl Miklós és Mészáros Áron is, kapunkat pedig ezúttal Borsos Vilmos őrizte. A mieink hamar eldöntöntötték a továbbjutást, hiszen már az első játékrész felén kétgólos előnyre tettek szert. Földi Botond igen gyors találatával villámrajtot sikerült venni, majd Kitl – aki Bányásznapon játszott utoljára – góllal ünnepelte a hosszú távollét utáni visszatérését. A mérkőzés hajrájában Beke Péter és Paudits Patrik növelték a biztos előnyt. Mészáros ezúttal gyakorlatilag végig játszotta a meccset, csak az utolsó 5 percre váltotta őt a saját nevelésű Manger Adrián, aki élve a lehetőséggel, mindjárt góllal debütálhatott a nagyok között, egyben beállítva az 5-0-ás végeredményt. Örömteli, hogy csapatunk maximálisan beváltotta mindazt, amit a beharangozóban leírtam. Így érdemes egy ilyen meccshez hozzáállni és végigjátszani, s valóban öregbítve ebből a szempontból is jó hírnevünket, kivívva a helyi szurkolók elismerését, akik jól is szórakoztak. Külön említést érdemel, hogy a távolság és a lelhetetlen időpont ellenére sem volt Dorog-szurkoló nélküli a találkozó. Névszerint is megérdemli, hogy Orosz Sándor szurkolónkat is méltassuk, aki meg is osztotta velünk az ott tapasztalt pozitív élményeit. Kiemelte a helyiek sportszerű, kultúrált hozzáállását. Akik rendszeres meccsrejárók, azok tudják igazolni, hogy az ilyen kellemes élményekből van a több, bármennyire is próbálják egyes helyeken lesajnálva vegzálni és elmarasztalni a drukkereket. Jó érzés ilyenekről írni és továbbadni. A kupában az NB I-es Debrecent kaptuk, akárcsak a két évvel ezelőtti sorozat alkalmán. A legjobb 16-közé jutásért odahaza fogadjuk őket, nem is akár milyen dátumon: Szent Borbála napján, azaz december 4-én kerül sor az egy mérkőzésből álló összecsapásra. A debreceniek egyébként itt voltak a szomszédban, Komáromban, ugyanis ott került megrendezésre a Tatabánya elleni mérkőzésük. A három osztálynyi különbséget nem tükrözi híven a hajdúságiak 2-0-ás győzelme. Így mi maradtunk az egyetlen még versenyben lévő Komárom-Esztergom megyei csapat.

Valamennyi első oszályú csapat továbbjutott és mondhatni biztosan, bár a Kisvárda és a Honvéd inkább csak kibrunsztolta a győzelmet. A szabolcsiak Kozármislenyben 2-1-re kerekedtek felül harmadosztályú ellenfelükön, míg a kispestiek csak a hosszabításban tudtak 2-0-ra nyerni a Kazincbarcika ellen. A Kaposvárnak sem volt diadalmenet a tiszakécskei fellépés, azonban ők majd egy félidőt emberhátrányban játszottak, sőt a legvégén már kettős emberhátrányból a ráadás perceiben lőtték a mindent eldőntő egyetlen gólt. Bár 5-2-re nyert az Újpest Ajkán, azonban a hazaiak kétszer is vezettek. Egyedüliként a Puskás Akadémia tarolt, amely Maglódon 15 gólt rámolt be kapott nélkül. Igazi meglepetés is adódott, amelyet a III. kerületi TVE szolgáltatott, akik nem csak kiverték a kupából a Nyíregyházát, henem valósággal kiütötték. Az óbudaiak 5-0-ra gázoltak. A többi csoporttársunk hozta a kötelezőt. Különösen a Siófok szerzett hozzánk hasonló biztos győzelmet Berettyóújfalun, ahol 4-0 lett a javukra. Nagyon megszenvedett viszont a Vasas Pápán. 2-2-es döntetlen után hosszabbításra kényszerültek, azonban a ráadásban kétszer is eredményesek tudtak lenni, s végül 4-3-as győzelemmel továbbmentek, de cseppet sem lehetnek büszkék a teljesítményükre. Ennél is nyögvelősebb volt a Budafok soproni vendégszereplése. A bajokságban villogó gárda erejébő ezúttal csak 1-1-re futotta, s mivel a hosszabbítás sem hozott változást, jöttek a büntetők, amely a fővárosiak sikerét hozta 7-6 arányban. Egymást fogta ki a Gyirmót és a Soroksár. Itt a bajnoki forma dominált. A győriek magabiztosan verték ellenfelüket 3-0-ra. Még csak most jön a java, de már az NB II-es csapatok közel fele kihullott. Összesen csak 11 gárda van még talpon a mi bajnokságunkból.

A legutóbbi Soroksár elleni idegenbeli mérkőzésen, 2018. augusztus 19-én, Mészáros igyekszik megakasztani a hazaiak támadását.

Hétvégén újra a bajnokik kerülnek fókuszba. A mieink Soroksáron próbálnak szerencsét és lehetőleg folytatni az elmúlt két forduló lendületét. A két csapat mérkőzései a közelmúltban éppen ellenkező eredményeket hozott. Míg a dorogiak két bajnokijukat is biztosan nyerték, mégpedig kapott gól nélkül, addig vendéglátóink mindkétszer veszítettek rúgott gól nélkül, ráadásul mindkét alaklommal odahaza. Hogy most újra, immár harmadszor is hazai környezetben játsznak, ez egy korábbi megegyezésnek tudható be, ugyanis felcserélték a pályaválaszóti jogot a Budaörssel. Azonban még az első ránézésnél is nehezebb meccs vár ránk. A Soroksár messze jobb csapat annál, mint azt utóbbi időben elért eredméynei mutatják, ráadásul mindkét legutóbb elveszített találkozójuk akár fordítottan is alakulhatott volna. Elsősorban a helyzetkihasználatlanságuk bosszulta meg magát. Biztosan mindent elkövetnek majd, hogy egymást követő harmadik hazai meccsüket ne veszítsék el és abban sem lehet vakon bízni, hogy ezúttal is nagyvonalúan kihagyják az adódó helyzeteiket. Negyedik éve vagyunk csoporttársak, így jól ismerjük egymást. Ellenfelünk támadó focit játszik és gólerős, ráadásul most még a bizonytási kényszer is hajtja őket. Legutóbb február elején Dorogon találkoztunk és sajnos ki is kaptunk 2-0-ra ellenük, viszont a legutóbbi idegenbeli mérkőzésen nyertünk 3-1-re, nem is akármilyen meccsen. Hasonlóan jó taktika megválasztásával és annak maradéktalan kivitelezésével újra meglephetnénk őket. A siker záloga első sorban annak függvénye, hogy sikerül-e a saját akaratunkat rájuk erőltetni és az adódó helyzeteinket értékesteni. A szimpla kontrajáték ellenük nem a leghatásosabb, egyszerűen nem szabad hagyni őket kibontakozni. Feltétlenül jó volna megkapaszkodnunk a középmezőnyben, amelyhez nagyon fontos lenne ponttal, vagy pontokkal távozni. Bő két hónapja szerepeltünk már Soroksáron, mégpedig a Vác vendégeként, de akkor nem hozott szerencsét a helyszín, hiszen a váciak ez idáig egyetlen győzelme éppen akkor született. Kisebb, de nem elhanyagolható szempont, hogy a statisztikán is javítsunk, mert jelenleg ellenfelünk felé billen a mérleg. Eddig 14 alkalommal játszottunk egymás ellen, amelyen 5 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség, 17:19-es gólarány született. Idegenbeli mérlegünk viszont kiegyenlített: 7 meccsből 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 10:8-as gólaránnyal. A részletes mérleg itt olvasható>>

A hétvégén Halottak napja is van. Ezúton emlékezzünk valamennyi egykori labdarúgónkra, szakvezetőnkre, szurkolónkra, akik már nincsenek köztünk. Értük is játsszunk, szurkoljunk vasárnap!