Kategóriák: EsztergomHírek

Társasházak napja Esztergomban

2019. november 5-6-7-én a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az esztergomi és a tatabányai kirendeltségén „Társasházak napja” címmel konzultációs napokat tart a lakosság részére.

Komárom-Esztergom megyében ebben az évben már 90 lakástűzhöz vonulnak a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói. Munkájukat azonban sokszor nehezíti a társasházak közlekedő folyosóin kirakott bútorok, kerekpárok. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek számára széleskörű tájékoztatást adjon a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

November elején egy háromnapos konzultáció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 40.) az alábbi időpontokban fogadja az érdeklődőket: november 5. kedd 13.00-15.00, november 6. szerda 09.00-15.00, november 7. csütörtök 13.00-15.00.

A konzultációs előadásokon az alábbi kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődök:

  • Mire kell figyelni a dohányzással, nyílt láng használatával kapcsolatban?
  • Mit kell tudni a homlokzati hőszigetelésről?
  • Miért fontos a Tűzvédelmi házirend, és milyen előírások vonatkoznak rá?
  • Mit kell tudni a tűzoltási felvonulási területről és a száraz felszálló vezetékek átalakításáról?

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság