Kategóriák: DorogHírek

Őszi fásítás Dorogon

November 9-én, szombaton őszi fásítást szerveznek Dorogon, a Borbála-lakótelepen és a hozzá tartozó játszótér környezetében. A fásításhoz várják még a támogatókat!

Lieber Tamás, a BEBTE elnöke elmondta, hogy a fásításhoz november 3-áig várják még a támogatókat. A felajánlásokat a BEBTE számlájára (10700361-24479200-51100005) lehet elutalni. Minél több pénz gyűlik össze, annál több fát tudnak elülteni az önkéntesek.

A terv 25-30 fa elültetése. A városlakóknak ezzel újabb zöld oázist hoznak létre, valamint számos állatfajnak biztosítanak életteret.

A BEBTE és a Szemétirtók csoport kezdeményezéshez a dorogi Civilek a Fejlődő Városért Egyesület is csatlakozott, ők például 6 fát biztosítanak az ültetéshez, mindemellett már több magánszemély is támogatta a beruházást.

Aki nem tud anyagiakkal hozzájárulni a projekthez, de szeretne részt venni a kezdeményezésben, szeretettel várják november 9-én, szombaton 9 órakor a Borbála-lakótelepi játszótérhez, ahol segédkezhetnek a faültetésben.

A terep előkészítését, illetve a faültetéshez szükséges eszközöket a dorogi önkormányzat biztosítja. A tervek szerint az utómunkákat – a tavasztől őszig tartó öntözést – pedig a játszótérrel szemben található Eötvös iskola vállalja majd, így az iskolás gyerekek is részt vehetnek a környezetünk védelmében.

Részletek és a támogatók listája>>

Facebook esemény>>