Interneten összevesztek, személyesen összeverekedtek

Két férfi az interneten veszett össze, majd személyesen az esztergomi autóbusz-végállomáson verekedéssel folytatták vitájukat. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottnak elzárást, a másodrendű vádlottnak pedig pénzbüntetést javasol.

A vádlottak 2019. április 19-én internetes felületen vitát folytattak egymással korábbi sérelmeik miatt, és egymást kölcsönösen sértegették, majd 21 óra 50 perckor az Esztergomban, az autóbusz végállomáson összetalálkoztak, a vitát itt folytatták. Az egyikük verekedésre hívta ki a másikat, aki azt  elfogadta. Ezt követően a vádlottak az egyes számú kocsiállás előtt elhelyezett kerékpártároló mellett egymást lökdösték és ütötték, majd a földre kerültek és ott összekapaszkodva tovább dulakodtak.

A verekedő férfiakat a kiérkezett biztonsági őrök választották szét, ám ezt követően az elsőrendű vádlott  még egy alkalommal belerúgott haragosába, majd ököllel beleütött a közelben található kerékpár-tároló vasszerkezetébe.

Az elkövetők erőszakos magatartásának mintegy 30 szemtanúja volt, akik közül többen megijedtek és megbotránkoztak.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű elsőrendű vádlottat elzárásra, a büntetlen másodrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás