Maradandó fogyatékosságot okozott

Egy naszályi férfi nem adta meg az elsőbbséget a 10-es út nyergesújfalui szakaszán, ezáltal balesetet okozott. A gondatlan sofőr maradandó fogyatékosságot okozott áldozatának. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést javasol.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget egy másik személygépkocsinak, emiatt két vétlen gépjármű ütközött össze.

A naszályi férfi egy személygépkocsival 2017. október 12. napján a reggeli órákban Nyergesújfalu lakott területén kívül Tát irányába haladt, a 10. számú főútról egy alárendelt útra kanyarodott, azonban nem adott elsőbbséget a másik forgalmi sávban Tát felől érkező másik személygépkocsi részére, mert a kanyarodást féktávolságon belül kezdte meg. Az érkező személygépkocsi vezetője,  azért, hogy az ütközést elkerülje, balra kormányzott, és erőteljesen fékezett, majd áttért a másik forgalmi sávba, ahol nekiütközött, a vádlott által vezetett személygépkocsi mögött érkező harmadik személygépkocsinak. Az egyik személygépkocsi az úttesten keresztbe állt meg, míg a másik az út melletti füves területre gurult.

Az ütközés következtében a két vétlen személygépkocsi vezetői sérültek meg, az egyik nőnek a jobb oldali sípcsont, bokaízület vég darabos, 1 cm-es rövidüléssel járó, maradandó fogyatékosságként értékelendő sérülése keletkezett. A másik sértett nőnek nyolc napon túl gyógyuló orsócsont törése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 250.695,- Ft. bűnügyi költség viselésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó