Kategóriák: Hírek

Balesetmegelőző táblákat avattak fel Bajnánál

Újabb, a motorosok figyelmét felkeltő, balesetmegelőző táblákat avattak fel október 24-én, csütörtökön az 1119-es út Bajna és Héreg közötti szakaszán.

A bajnai közösségi házban Málnás Zsolt rendőr alezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy több mint egy évvel ezelőtt az egyre inkább romló baleseti statisztika miatt a dorogi Off Road Motors Lehotay Kft.-vel közösen különleges közúti táblákat helyeztek el a bajnai szerpentinen. Bár bíztak benne, eddig nem érték el a kívánt hatást, ezért egy másik, drasztikusabb táblát is kihelyeztek.

Cserődi Péter rendőr főhadnagy kiemelte, hogy amíg tavaly hét, addig idén már tizenöt motoros baleset történt az útszakaszon. Tavaly egyszer, idén pedig már ötször fordult elő, hogy motoros motorossal ütközött össze. A statisztikából az is kiderül, hogy jellemzően azok sodródnak ki a kanyarban, akik nem ismerik az út veszélyeit.

Lehotay Kata, az Off Road Motors Lehotay Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az volt az eredeti célkitűzésük, hogy megpróbálják csökkenteni – elsősorban a motoros – balesetek számát. Abban pedig örömét fejezte ki, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság teljes szélességben melléjük állt. Tudja, hogy nem rövid-, hanem hosszútávon hozhat eredményt az akció. Fontosnak tartja a visszhangokat is, melyből kiderült, hogy az érintettek is pozitívan értékelik a táblákat és azt, hogy a rendőrség is részt vesz egy ilyen kezdeményezésben.

Több jövőbeli ötlet is felmerült a rendezvényen. Pallagi Tibor, Bajna polgármester elmondta, hogy ha meg tudják teremteni a feltételeit, akkor a település jóvoltából ajándék élményvezetést nyerhetnek azok, akik minden szabályt betartva, normálisan közlekednek az útszakaszon.

A sajtótájékoztató után a felek a helyszínre vonultak, ahol hivatalosan is átadták a táblákat.