Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Kipróbáltuk: a látás hónapja az Optic World-ben

A szemüvegesek tudják, hogy időközönként aktuálissá válik a szemüveg cseréje. Nem csak a látásunk romlik idővel, de a szemüvegek is elhasználódnak az évek során. A látás hónapja most mindenkinek kedvez, nézzük is mit nyújtanak az Optic World-ben!

Minden évben eljön az az időszak, amikor a “szemünk világa”, a látás kerül középpontba. A Magyar Látszerész Szövetség a LÁTÁS HÓNAPJA kezdeményezéssel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres látásvizsgálat fontosságára, így az Optic World is mindent megtesz, hogy közelebb juttassa Önt az éleslátáshoz!

Kedden látogattam el az Optic World esztergomi üzletébe, ahol kedvesen fogadtak, majd Barta Eszter optometrista megvizsgálta a szememet. Kiderült, hogy az évek során egy egész dioptriát romlott a szemem. Először géppel vizsgálták meg a szemeimet, majd a negyedeket hagyományos módon állítottuk be. Elmondhatom, hogy a látszerész üzletben nagyon türelmesek voltak és megvárták, hogy a legmegfelelőbb élességet és a legkényelmesebb viselést érjük el.

A vizsgálatok után kellemes körülmények között fotelből választhattam ki a számomra legmegfelelőbb lencsét, melyek tulajdonságait Dékány Orsolya látszerész részletesen ecsetelte. Fontos volt számomra, hogy megfelelő réteggel legyen ellátva a szemüvegem a rendszeres számítógéphasználat miatt. A Hoya „BlueControl” felületkezelt lencsére esett a választás, hiszen az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek kék fényt bocsájtanak ki, ami túlzott mennyiségben a szem megerőltetéséhez, szemfáradtsághoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet – mondta el a látszerész. Hozzátette, hogy a BlueControl felületkezelés hatékony védelmet nyújt a kék fénnyel szemben: segít megvédeni szemünk egészségét, és nyugodt, kontrasztosabb látást biztosít. Az említett vékonyított Hoya lencse mindemellett UV szűrő- és karcmentesítő réteggel is el van látva.

Végezetül nem volt más hátra, mint kiválasztani azt a szemüveget, amelyet évekig hordani fogok. A kiválasztásában a látszerész és az optometrista is segítséget nyújtott, majd 5-6 próba után meg is lett a díjnyertes.

Az Optic World üzleteiben (Dorogon és Esztergomban is) ingyenes látásvizsgálattal és kiemelt kedvezményekkel várják a vásárlókat október végéig. Választhatunk, vagy 50% kedvezményt kérünk a lencsére, vagy akár 70% kedvezményt a keretre! A szemüvegkeretek széles választéka mellett napszemüvegeket is vásárolhatunk az üzletben!

A látásvizsgálatra időpontot ONLINE is foglalhatunk az Optic World mind a 13 üzletébe!

Lehoczki Dávid