Az ügyészség javaslatára megháromszorozták büntetését

Első fokon 30 nap elzárásra ítélték azt a férfit, aki egymás után kétszer is ittasan ült a volán mögé. Az ügyészség fellebbezésére megháromszorozták büntetését.

A vádlott 2018. augusztus 15. napján 10 óra 4 perckor Nyergesújfalun, a Kossuth Lajos utcában ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit. A jármű vezetésekor a vádlott enyhe fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 0,72 mg/l légalkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A fenti cselekmény miatt vádlottat a rendőrjárőrök a rendőrőrsre előállították, majd 10 óra 55 perckor szabadon bocsátották.

A vádlott a szabadon bocsátást követően, 2018. augusztus 15. napján 12 óra 15 perckor Esztergomban, a 117-es számú főúton ismételten ittas állapotban vezette a személygépkocsit, ekkor már a jármű vezetésekor közepes fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 0,80 mg/l légalkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 30 nap elzárásra és 1 év 8 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosbítás végett, hosszabb időtartamú elzárás és hosszabb időtartamú járművezetéstől eltiltás kiszabása végett jelentett be fellebbezést  az  Esztergomi Járási Ügyészség.

A másodfokú bíróság az ügyészség fellebbezése alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetővel szemben a joghátrányt súlyosbította, ekként a vádlottat 90 nap elzárásra és 3 év járművezetésétől eltiltásra ítélte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás