Kategóriák: DorogHírekSport

Három idegenbeli mérkőzés után újra itthon

A legutóbbi két bajnokit és közben egy kupameccsünket idegenben vívta a csapat. A hosszú sorozatot és a válogatott selejtezői miatt elrendelt kényszerpihenőt követően immár hazai pályán játszanak a mieink, akik a közvetlenül mögöttük álló Budaörsöt fogadják a vasárnapi találkozón – Szabó Gyula cikke.

Sajnos az elmúlt fordulóban is pont nélkül zárt a csapatunk, ezúttal a Csákvár otthonában. Az élbolyhoz tartozó alakulat ha nem is annyira biztosan, de rászolgálva a győzelemre, tartotta otthon mindhárom pontot ellenünk. Az első játékrész ezúttal is gól nélkül ért véget, azonban a folytatásban megint nem sikerült az árnyékunkat átlépni. Kétgólos hátrányba kerülve félő volt, hogy akár nagyobb arányú is lehet a vereség, azonban elmaradtak a további hazai rohamok és a mérkőzés kiegyenlítettebbé vált. A legvégén  becsület gólra is futotta, de ez sajnos vajmi kevés gyógyír, mint ahogy az ellenfél edzőjének ránk nézve hízelgő nyilatkozata is: Az egyik legnehezebb őszi bajnokink volt, férfias, küzdelmes. Hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést, s akkor nem maradt volna izgalom az utolsó pillanatokra.” A dorogiaknak ez volt zsinórban a harmadik vereségük, amely a három évvel ezelőtti feljutásunk óta sajnos menetrendszerűen minden szezonban konzekvensé vált.

Az éllovas MTK a Balassagyarmaton lejátszott Vác elleni idegenbeli mérkőzését 3-1-re nyerve őrzi vezető pozícióját. Pontjaik ugyan gyarapodtak a fővárosi kék-fehéreknek, azonban anyagilag sokba került a találkozó a klubnak, ugynais a MTK B-közép pirotechnikai eszközöket használva ünnepelt, amiért viszont a MLSZ 1 millió forintra birságolta az egyesületet. Egyre magabiztosabb a Szeged csapata, amely a Békéscsaba skalpját is begyűjtötte és 4. forduló óta nyeri meccseit. Ennek megfelelően már a 7. helyen állnak. Sima 2-0-ás budafoki győzelem született a Nyíregyháza ellen a Promontor úton, míg a másik újonc, egyben szintén sikeresen szereplő Ajka kishíján Siófokról is elvitte a három pontot, de éppen egykori játékosunk, Bora György utolsó percben szerzett góljával sikerült 2-2-re menteni a meccset a hazaiaknak. A Balaton-partiak így is ötödikek, míg az Ajka feljött a 11. helyre. Meglehetősen gólszegény forduló volt, ugyanis a bennünket legyőző Csákvár és a szintén említett Szeged mellett további három csapat is csak minimális egy góllal tudott nyerni. Köztük a Soroksár 2-1-re Szolnokon, míg a Gyirmót otthon a Tiszakécske ellen 1-0-ra, akárcsak a Haladás Putnokon a Kazincbarcikával szemben.

Jelenet a legutóbbi Dorog-Budaörs mérkőzésről, amelyre hétközi fordulóként, idén március 8-án került sor.

A hétvégén Dorogra látogató Budaörs 2-2-es döntetlenre végzett Tatabányán a Győri ETO ellen úgy, hogy kétszer is vezetett. Ellenfelünk is meglehetősen a várakozás, illetve a megszokott szint alatt szerepel idén és jelenleg egy ponttal előzzük meg őket a tabellán. A harmatosabb eredményeinél azért sokkal jobb csapat és egyetlen másik gárda sem tűnik jobbnak játékerőben tőlük a mezőnyben. Azonban nincs más, csapatunknak feltétlen győznie kell és semmilyen más eredmény nem elfogadható. Odahaza különösek adósak, hiszen a nyitómérkőzésen nyertek először, egyben utoljára. A Budaörs ellen legutóbb idén kora tavasszal, ugyancsak otthon találkoztunk, s akkor meglepetésként hatott a magabiztos 3-0-ás dorogi siker egy kifejezetten stabil és jól szereplő Budaörs ellen. A két csapat eddigi 16 mérkőzésén 3 dorogi győzelem, 2 döntetlen és 11 vereség, 20:33-as gólarány született. Hazai mérlegünk: 8 meccsből 3 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség, 13:11-es gólarány (a részletes mérleg itt olvasható: https://dorogimedence.hu/index.php/2019/03/05/orok-merlegen-dorog-budaors/).

A dorogiak a bajnoki szünetben az Újpest ellen játszottak edzőmérkőzést, amely meg sem volt sehol hírdetve és meglehetősen későn szivárgott ki a híre. A Buzánszky stadionban azért így is voltak, akik megtekintették a találkozót, amelyen tisztes helytállás mellett 2-0-ra vereséget szenvedtünk. Sajnos meglehetősen akadozik a klub információs rendszere, amely nem csak finoman szólva is gyermeteg hiányosság, de nagyfokú tiszeletlenség a szurkolókkal és a sportbarátokkal szemben. Ellensúlyozásként és kifejezetten pozitívumként ugyanakkor megjelent az egyesület részéről egy köszönet a drukkerek felé a csákvári mérkőzésen tanúsított lelkes szurkolásért, amelyet jó volna gyakrabban is olvasni, hiszen a dorogi szurkolók maximálisan megérdemelnék a több figyelmet. Ezért is idézném a klub közleményét: „Tisztelt Szurkolók! Köszönjük a lelkes és kitartó szurkolást a Csákvár elleni mérkőzésen, nem Önökön/rajtatok múlott, hogy így alakult az eredmény. Bízunk benne és teszünk is érte, hogy továbbra is elkötelezettek maradjanak/maradjatok a csapat iránt. A válogatott mérkőzések miatt, legközelebb október 20-án, Vasárnap, hazai pályán a Budaörs ellen. Üdvözlettel: Dorogi FC”

Örömteli volna, ha a vasárnapi meccset követően a dorogi drukkerek mondhatnának köszönenet a dorogi csapat játékáért és sikeréért.