Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Többször is ittasan vezetett, három hónapra elzárhatják

Az Esztergomi Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt benyújtott vádiratban a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben 90 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A vádlott 2018. augusztus 24. napján 00 óra 17 perckor Dorogon a Hősök tere irányából a Kálvária utca irányába haladva ittas állapotban vezetett egy  személygépkocsit, mely során 1 fő utast is szállított.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 0,35 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) és c) pontjaiban foglalt közúti közlekedési szabályokat, amely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol; valamint aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott érvényes engedéllyel rendelkezik és a jármű vezetésétől eltiltva nincs.

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb a bíróság 2019. március 29-én jogerős határozatával, mint többszörös visszaesőt ugyancsak ittas járművezetés vétsége miatt 90 nap elzárásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 90 nap elzárásra, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás