Ököllel verte élettársát egy esztergomi benzinkúton

Felfüggesztett fogházbüntetéssel megúszhatja bűncselekményét az a férfi, aki élettársát brutálisan megverte egy esztergomi benzinkúton.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben, aki benzinkúton bántalmazta az élettársát.

A vádlott és élettársa kapcsolata konfliktusokkal terhelt. 2018. szeptember 22. napján 12 óra 20 perc körüli időben a sértett az esztergomi benzinkúton a gépkocsiját megtankolta.

A vádlott az élettársát keresve 12 óra 30 perc körüli időben szintén megjelent a töltőállomáson, odament élettársához, tőle féltékenységből elvette a  mobiltelefonját azért, hogy annak adattartalmát ellenőrizze.

A nő megpróbálta a vádlottól visszavenni a telefonját, mire a vádlott legalább 4 alkalommal ököllel megütötte őt, majd dulakodás alakult ki közöttük, melynek során a nő a földre került. A vádlott a földön fekvő  nőt ököllel többször megütötte, majd többször megrúgta, mire az belekapaszkodott a vádlott nadrágjába, azt lehúzta, ezáltal a vádlott alsó testrésze fedetlenné vált.

Erre a férfi a két csuklójánál megragadta élettárását,  őt a földön húzta, melynek során alsó ruházata megrongálódott, elszakadt, alsó teste is fedetlenné vált.

A kútkezelő ekkor felszólította a vádlottat a cselekménye abbahagyására, amely felszólításnak a vádlott eleget tett, a nő felállt a földről, majd mindketten felöltöztek.

A nő azonban továbbra is követelte az élettársától a telefonját, mire a férfi féltékenységből egy alkalommal jobb kéz ököllel lendületből megütötte a fejét oldalt a fül mögötti részen, majd jobb lábbal a nő  testének oldalsó részét megrúgta a bordáknál és legalább három alkalommal jobb kéz ököllel ismét megütötte a fejét. A töltőállomásra időközben megérkező érdektelen férfi  észlelve a vádlott magatartását, igyekezett szétválasztani a feleket, de eredménytelenül, miközben  a kútkezelő – a vádlott magatartása miatt megbotránkozva – értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó