Részletek a tragikus balestről, hősiesen helytálltak tűzoltóink

Tegnap írtuk, hogy halálos kimenetelű autóbaleset történt Nyergesújfaluban. Mint kiderült, a tűzoltók látták el a sebesülteket a mentők kiérkezéséig.

Egy 19 éves férfi a 10-es főúton, a Kossuth Lajos utcában haladt Tát irányából Lábatlan felé, amikor az Ipar utca kereszteződésénél eddig ismeretlen okok miatt felhajtott a járdaszigetre, majd egy kikerülés irányát jelző táblának ütközött.

Az autó ezt követően sem állt meg, ismét ráhajtott egy járdaszigetre, majd ezt követően a sofőr jobbra rántotta a kormányt és a füves területre hajtott, ahol egy beton villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés következtében az autó megpördült, tetejére borult, majd a bal oldalára fordulva állt meg.

Az autóban hárman utaztak, a sofőr könnyebben, a két utas súlyosan sérült.

„A három utas közül, a sofőr önerőből elhagyta a járművet, az egyik utas beszorult, egy fő pedig kirepült a gépjárműből” – írja a katasztrófavédelem.

„A balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a beszorult személy roncsból való kiemelését, majd újraélesztését hajtották végre sikeresen. A harmadik utas ellátását is elkezdte az egység, még a mentőszolgálat kiérkezése előtt. A mentésben résztvevők név szerint: Varga Gábor tű. hdgy., Papp Szabolcs c. tű. ftörm., Balogh Zoltán tű. örm., Adolf Péter c. tű. ftörm., Hornyai Viktor Béla c. ftzls., Haris István c. ftörm. Hálásak vagyunk munkájukért!” – tette hozzá az esethez a katasztrófavédelem.

Később a 21 éves mogyorósbányai lány a súlyos sérülései miatt a kórházban életét vesztette.

A baleset körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgálja – írja a police.hu

Egy olvasónk jelezte, hogy tudomása szerint a sofőr elaludt a volánnál, ezért sodródott le az útról. Továbbá az utasok nem használták a biztonságiövet.

Ide kattintva érhető el a rendőrség és a katasztrófavédelem tájékoztatása.

Fotók: Nyergesújfalu KŐ, police.hu