Kategóriák: HírekKék hírek

Pénzbüntetéssel megúszhatja a bajnai dühöngő

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy bajnai férfival szemben, aki éjjel, kiabálva vizet követelt egy nagysápi családtól, majd meg sem várva követelése teljesítését, karóval rongálta meg a családi házat.

A vádlott 2019. június 1. napjára virradó éjszaka során Nagysápon családi összejövetel során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől erősen ittas állapotba került. A vádlott gyalog hazaindult, ennek során hajnali 1 óra 25 perc körüli időben egy családi ház elé érve trágár kifejezéseket kiabálva vizet követelt az ingatlanban tartózkodóktól, a közelben letépett egy utcajelző névtáblát és magához vett két darab karót. Ezt követően a férfi  az ingatlan alsó szintjének kulcsra nem zárt fa ajtaját kinyitotta, és az amögött elhelyezkedő üvegezett ajtó egyik üvegablakát a nála lévő karóval betörte. Ekkor jelentek meg az emeletről a családi ház lakói, akiket a vádlott trágár szavakkal szidalmazni kezdett, és az addig követelt és neki felajánlott vizet nem volt hajlandó elfogadni.

A házaspár női tagja értesítette a rendőrséget, őt a vádlott emiatt is szidalmazta, megbotránkoztató magatartását a rendőrök kiérkezéséig folytatta.

A  férfi késő éjszakai órákban tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, mivel a megrongált bejárati ajtó az utcáról látható volt. Az elkövető  fenti erőszakos magatartásával 10.000,- Ft kárt okozott.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság 2015-ben garázdaság bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje a férfit.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó