Kategóriák: HírekTokodaltáró

Megújult közintézményeket adtak át Tokodaltárón

Október 7-én avatták fel a TOP-os pályázat keretében energetikai korszerűsített Brunszvik Teréz Óvoda, a Községháza és az Egészségház épületét.

Az avatóünnepségen Petrik József polgármester részletezte a TOP-os pályázat keretében elvégzett munkálatokat. A szakemberek utólag szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet, de akadálymentesítették az épületeket, sőt még a régi nyílászárókat és kazánokat is kicserélték. Ennek köszönhetően töredékére csökkenhetnek a fenntartási költségek. Megköszönte Popovics György, a megyei közgyűlés elnökének és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselőjének segítségét.

Az óvodások műsora után dr. Völner Pál mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat a településekkel együtt koordinálta a TOP-os pályázatokat, hiszen begyűjtötték az igényeket és lehetőségeikhez mérten támogatták az elképzeléseket. Véleménye szerint a tokodaltárói projekt energiahatékonyság szempontjából sem utolsó, továbbá fontos szempont az is, hogy komfortosabbá tették a gyermekek környezetét.

Popovics György felidézte, hogy jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal és elmondta, hogy a 150 millió forintos támogatáshoz 26 millió forintot tett hozzá a település. Az új 2021-28 közötti EU-s ciklussal kapcsolatban elmondta, hogy reményei szerint akkor is lesznek olyan pályázatok, melyek a kistelepülések fejlődését segíthetik elő. – Kiemelten kezeljük a községek problémáit is, ennek köszönhetően pedig nincs olyan megyei település, ahol a TOP keretében ne valósult volna meg valamilyen fejlesztés – tette hozzá.

A beszédek után Fritz Péter, a dorogi Bányásztemplom diakónusa megáldotta az épületet, majd dr. Völner Pál, Popovics György és Petrik József szalagátvágással avatta fel az épületet.

Megosztás