Mankójával fenyegetőzött a büntetett előéletű pilismaróti férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy pilismaróti férfival szemben, aki a sértettet agyonveréssel fenyegette, és annak nyomatékául a kezében tartott mankót fenyegetőleg felemelte.

A vádlott 2019. február 26. napján 17 óra 30 perc körüli időben megjelent sértett pilismaróti lakóhelyén és egy általa hallott híresztelést sérelmezve szidalmazni kezdte a sértettet, majd azzal fenyegette meg, hogy „bemegy a házába és agyonüti”, „ha meglátja az utcán, agyonveri”. A vádlott a fenyegetés közben – hogy a szavainak nagyobb nyomatékot adjon – a jobb kezében tartott mankót is felemelte.

A sértettben a vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek, a sértett magánindítványát előterjesztette vádlottal szemben. A vádlott büntetve kétszer volt, legutóbb 2017-ben a bíróság embercsempészés bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelyre figyelemmel visszaesőnek minősül. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó