Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Jogerős ítélet született a tokodi tolvajok ügyében

Jogerős ítélet született annak a két férfinek az ügyében, akik a tető bontásával jutottak be egy tokodi hétvégi házba, és onnan élelmiszert és háztartási használati tárgyakat loptak el.

A vádlottak 2018. szeptember 3-án együtt italoztak, majd az elsőrendű vádlott gépjárművével Tokod külterületére mentek, ahol elsőrendű vádlottnak egy pincéje van. A vádlottak közben elhatározták, hogy jogtalan eltulajdonítás végett bejutnak egy pincébe és onnan értékkel bíró dolgokat vesznek magukhoz. A vádlottak egy hétvégi házba törtek be úgy, hogy a másodrendű vádlott a ház tetejére felmászott, majd a tetőn lévő 2 darab cserepet a helyéről kiszedte, a cserép alatt lévő tetőfóliát feltépte, majd a lécek között az épületbe bemászott, és a bejárati ajtót belülről kinyitva az épületbe beengedte az elsőrendű vádlottat. A vádlottak lakásfelszerelési tárgyakat, szerszámokat vettek magukhoz, majd az elsőrendű vádlott gépkocsijával azokat magukkal vitték. A vádlottak másnap visszatértek a házhoz, és a már nyitott ajtón keresztül egy hűtőszekrényt is elvittek.

Az elkövetési érték összesen 237.104,-Ft., a lopással okozott kár 93.423,-Ft.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2019. október 3-án megtartott előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz fűződő jogukról, amit a bíróság végzéssel elfogadott, így a többszörös visszaeső férfit 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, társát pedig 150.000.- forint pénzbüntetésre ítélte, illetve kötelezte az elkövetőket, hogy a meg nem térült kárt a sértettnek térítsék meg. Az ítélet jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó
Fotó: police.hu

Megosztás