Kategóriák: Hírek

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a neszmélyi Duna Lőteret

Ünnepélyesen átadta Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán Magyarország legújabb lőterét, a neszmélyi Duna Lőteret. A modern, európai színvonalú létesítmény egyaránt szolgálja a lövészsport iránt érdeklődő civileket, a professzionális versenyzőket, a vadászközösséget, valamint a honvédség és a rendőrség hivatásos állományát is.

Mesterlövész puskával és karabéllyal is próbára tette Magyarország legújabb lőterét Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A civil kezdeményezésből, civil összefogás útján, a Bullet Masters Kft. égisze alatt kialakított, kivételes adottságú Duna Lőteret szerdán adták át.

A 30 hektáros neszmélyi komplexum területén egy 6 lőállásos, 300 méter hosszú mesterlövész puska pályát, egy 30×70 méteres karabélypályát, valamint hét 10-30 méteres pisztoly- és karabélypályát alakítottak ki. A lőtér megfelel valamennyi jelenleg érvényes, rendkívül szigorú nemzetközi szabálynak, biztonsági feltételnek és hatósági kötelezettségnek is.

Öröm olyan közösséggel találkozni, amely elhivatottságból, közös erővel hoz létre egy ilyen fontos beruházást, összefogva egy közös cél elérése érdekében. Az ilyen elkötelezettség, elhivatottság nemzetünk jövőjének záloga, a haza iránti hűség, lojalitás megtestesítője” – fogalmazott megnyitó beszédében Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az volt a célunk, hogy olyan modern, európai színvonalú lőteret hozzunk létre a régiónak, amely egyaránt szolgálja a lövészsport iránt érdeklődő civileket, a professzionális versenyzőket, a vadászközösséget, valamint a honvédség és a rendőrség hivatásos állományát is” – hangsúlyozta köszöntőjében Mechler Zoltán, a Bullet Masters Kft. ügyvezetője.

Balról jobbra: Mechler Zoltán, a Bullet Masters Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A lőtéren a lövészet iránt érdeklődő civilek a gyakorlatban próbálhatják ki a precíziós puska, a karabély és a pisztoly biztonságos és megfelelő használatát. A környékbeli vadásztársaságok tagjai, bérvadászok, valamint a nemzeti parkok dolgozói számára szintén hiánypótló ez a kezdeményezés, hiszen számukra is elengedhetetlenül fontos a lőkészség szinten tartása, fejlesztése.

A létesítmény nagymértékben segítheti a sportolók felkészülését is egy-egy versenyre, és maga is képes több lövész sportág többszintű versenyeinek lebonyolítására. Olyan megmérettetéseket is a régióba csábíthat, amelyek színvonala, vonzereje felkelti a fiatalok figyelmét a lövészet, és így a katonai, illetve rendőri pálya iránt.

Mechler Zoltán bejelentette: Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a Duna Lőteret a Magyar Honvédség tagjai mindenkor ingyenesen használhatják, szolgálati igazolványuk felmutatásával.

Megosztás