Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a dorogi iskolásokat molesztáló edzőt

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy dorogi iskolában társadalmi munkában edzéseket tartott, és több gyermeket szexuálisan zaklatott. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott, mint segítő szülő, alkalmanként lábtenisz edzéseket tartott egy dorogi általános iskolában. Ebben a 2017 és 2018 közötti időszakban a gyerekek ilyenkor a férfi felügyelete, irányítása alatt álltak. A vádlott az iskolában rádiós szakkört is vezetett. Az edzések, foglalkozások alkalmával összesen 11 kiskorú, 10 és 13 év közötti fiút zaklatott, akiknek több alkalommal benyúlt az alsónadrágjukba azzal az ürüggyel, hogy nyújtás közben az izmok feszülését ellenőrzi, illetve a nyújtásban segít.

A Tatabányai Törvényszéken 2019. október 2-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, amit a bíróság végzéssel elfogadott. A férfit a Tatabányai Törvényszék 12. életévét be nem töltött sértettek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette, valamint 18. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ami 18. életévét be nem töltött személy felügyeletével kapcsolatos.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe többek között a vádlott büntetlen előéletét, valamint, hogy egyes részcselekmények kísérleti szakban maradtak, súlyosító körülményként pedig a sértettek nagy számát, kilenc esetben a folytatólagos elkövetést és a cselekmények előre átgondolását.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó / MTI