Kategóriák: DorogHírek

Elkezdődött az útfelújítás az Erőmű utcákban

Hétfőn kezdték el az út és járdafelújítási munkálatokat a dorogi Erőmű utcákban.

A szinte már járhatatlannak mondható, hiányos útburkolattal ellátott „A” jelű Erőmű utca 5 méter szélességben új aszfaltréteget és szegélykősort kap, valamint a hozzá tartozó járdaszakaszokat 1,2 méter szélességben térkővel látják el.

Az Erőmű utca végén balra található „C” jelű Erőmű utca – amely nem rendelkezik aszfaltos szerkezettel, csak itatott makadámburkolattal – új szegélykősorral és aszfalt kopóréteggel készül el 4 méter szélességben. Itt is 1,2 méter széles térkővel burkolt járdát építenek.

A tömbházak előtti „B” jelű Erőmű utca egy szakaszát is felújítják, melynek burkolatszélessége 5 méter lesz. A hozzá tartozó járdaszakaszt itt is 1,2 méter szélességben térkővel burkolják.

Az Erőmű utcákban, a lakótömbökhöz bevezető útszakaszt nem újítják fel, valamint, a Bimbó utca „folytatásaként” található Erőmű utca út és járdaszakasza sem újul meg.

A beruházás részeként az autóbehajtók is kialakításra kerülnek. A tervrajzok alapján viszont két darab behajtót kifelejtettek, amellyel kapcsolatban a dorogi hivatal műszaki osztályvezetőjét levélben kerestem meg szeptember 13-án. A válasz megnyugtató volt, hiszen az osztályvezető elmondta, hogy a kivitelezés során figyelembe veszik a kérésemet és amennyiben műszakilag megoldható, úgy azt elvégzik.

A beruházást, a pályázat nyertese, a Siflat Kft. végzi el 57.714.392 forintból.

A beruházással kapcsolatos műszaki leírást ide kattintva olvashatjuk el, valamint a helyszínrajzot ide kattintva tekinthetjük meg. Mindemellett a felújítással kapcsolatos összes dokumentáció megtalálható az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

Lehoczki Dávid
Dorogimedence.hu – főszerkesztő

Megosztás