Kategóriák: HírekKesztölc

Kesztölcön és Mogyorósbányán is szüreti fesztivált rendeztek

A hétvégén térségünk több településén is szüreti fesztivált és felvonulást rendeztek. Kesztölcön és Mogyorósbányán a szüreti mulatságok mellett a megyezászló átadására is sor került.

Mogyorósbányán szombat délután lovaskocsis felvonulással kezdődött meg a szüreti fesztivál, majd a köszöntők után Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke átadta a megyezászlót Havrancsik Tibor polgármesternek. Az eseményen fellépett a Mogyorósbányai Fúvószenekar és a RépaRetekMogyoró Társulat. Az este során pedig Kocsis Tibor és az Unique koncerttel várta az érdeklődőket.

Kesztölcön a Szivek Pince szüreteléssel várta a családokat délelőtt, majd a faluban, a hagyományos felvonulással folytatódott az ünnepély. A művelődési házban megtartott ünnepségen a kisbíró felolvasta a szüreti közleményt, majd dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mondott beszédet. Ezt követően került átadásra a megyezászló, melyet Popovics György, a megyei közgyűlése elnöke nyújtott át Radovics Istvánné alpolgármesternek. Végül a kesztölci ovisok, iskolások és a nyugdíjas klub műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A nap további részében színes programokkal, koncertekkel és retro bulival várták a fesztiválozókat.