Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Késsel fenyegetőzött Dorogon, jóvátételi munkával megúszhatja

Az Esztergomi Járási Ügyészség a személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben, aki kés használatával fenyegette meg a virágokat locsoló sértettet.

A sértett 2019. augusztus 21-én 8 óra 15 perc körül Dorog, Borbála lakótelepen lévő társasház lépcsőház előtti területen a virágokat locsolta, és egy ismerősével beszélgetett, amikor ott megjelent a vádlott. A sértett és a vádlott régebb óta rossza viszonyban vannak.

A vádlott a lábával többször dobbantott a kövezeten, amitől a sértett közelében tartózkodó macskák megijedtek, és elfutottak. A sértett kérte a vádlottat, hogy ne csinálja ezt, mert félnek a cicák.

A vádlott a sértettel való találkozás miatt megdühödött, mert úgy érezte, hogy a sértett belekötött, ezért egy 8 cm pengehosszúságú összecsukható kést vett elő a zsebéből, azt kinyitotta és a késsel a kezében, félelemkeltési céllal azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a torkát „átharapja”.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetés kiszabását egy évre halassza el, és a vádlottal szemben jóvátételi munka végzését írja elő, továbbá az elkövetés eszközét, a kést kobozza el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó