Kategóriák: EsztergomHírek

Piliscsévi testvérpár finomsága lett Esztergom Étele

Házinyúl gombás, tejszínes mártással és házi szélesmetélt tésztával elnevezésű finomság érdemelte ki az Esztergom Étele 2019 címet. Az piliscsévi Knáb Dominika és Knáb Máté az Esztergom Étele cím mellett kétszázezer forintos fődíjat vehettek át!

Az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválhoz kapcsolódva az Esztergom Étele elnevezésű főzőversenyt 2013 óta rendezik meg. Idén tizenhét, mindenre elszánt csapat sorakozott fel, majd neki is láttak a munkálatoknak.

A versenykiírás szerint a résztvevők csak és kizárólag magyar alapanyagokat használhattak fel, a finomságokat pedig szabad tűzön (bográcsban, grillen, sparhelten vagy tárcsán) készíthették el. Az ételeket Sági Szilárd gasztroblogger által vezetett zsűri értékelte. A résztvevőknek mindössze két órájuk volt arra, hogy az ízek harmóniájára, a tálalás módjára figyelve megfőzzék, illetve megsüssék ételüket.

Szeptember 7-én, este 8 órakor az IKH Fesztivál nagyszínpadán hirdették ki az eredményeket: Knáb Dominika és Knáb Máté különlegességét, a házinyúl gombás, tejszínes mártással és házi szélesmetélt tésztával elnevezésű finomságot választották idén Esztergom Ételének. Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, valamint Hernádi Ádám, Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztosának társaságában vehették át Bánhidy László alpolgármestertől a legjobb csapatnak járó kétszázezer forintos fődíjat.

A szervezők jóvoltából Esztergom Ételét egy éven keresztül bárki megvásárolhatja majd a városban.

Forrás: hidlap.hu / dorogimedence.hu

Megosztás