Esztergomi szórakozóhelyen vesztek össze, verekedés lett a vége

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiatal felnőtt férfival szemben, aki korábban súlyos testi sértés bűntette miatt kapott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt ismételten bántalmazott egy sértettet.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett 2018. november 3. napján éjjel Esztergom egyik szórakozóhelyén más-más társasággal táncolt, italozott. A tánctéren a sértett és a vádlott szóváltásba keveredtek, mert a két társaság között táncolás közben lökdösődés alakult ki. Ezt követően a vádlott és a sértett közösen az utcára indultak, azonban a vádlott a sértettet az ajtóban ököllel, két alkalommal, közepes erővel arcul ütötte, melynek következtében a sértett ajka felrepedt és erősen vérezni kezdett. A sértett ekkor a vádlott további támadásától tartva visszafutott a tánctérre, ahová a vádlott utánament, ismét neki akart támadni, azonban az ott lévők közéjük álltak. Amikor azonban a sértett haza akart indulni a vádlott az utcán megint neki esett, megütötte a sértett fejét, aki ettől arccal a járdára zuhant és rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A sértettnek a bántalmazás következtében ugyan 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek az arcán, azonban a bántalmazás helye, ereje és módja alkalmas volt nyolc túl napon gyógyuló sérülés okozására.

A vádlottat az Esztergomi Járásbíróság 2018. január 31. napján jogerős ítéletével súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vádlott a bűncselekményt a próbaidő hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben 1 év 7 hónap 15 nap középmértéket elérő, börtön fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, tovább a korábban felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását rendelje le.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás