Kategóriák: DorogHírekSport

Örök mérlegen: Balmazújváros – Dorog

Az MTK elleni mérkőzés óta harmadik vereségét szenvedte el csapatunk. Ezúttal a Budafok ellen kapituláltak a mieink, amellyel a 13. helyen állnak, míg a meccs előtt még velünk pontazonosságban álló Budafok a dorogi győzelmével a negyedik helyre ugrott. Sokat sopánkodni azonban nincs idő, hiszen szerdán máris itt az újabb forduló, ahol igen nehéz mérkőzés vár a dorogiakra Balmazújvárosban – Szabó Gyula cikke.

Sajnos nem sikerült pontjainkat gyarapítani vasárnap hazai pályán a Budafok ellen, pedig jobban aligha indulhatott volna a találkozó. Már az első percekben szép góllal előnybe kerültek a dorogiak és a folytatás is egy darabig ígéretesnek tűnt. Azonban még az első játékrész során hátrányba kerültünk, amit a meccs végéig sem sikerült ledolgozni. Minden bizonnyal a klubot ért fegyelmi eljárás, valamint anak vonzataként kiszabott jelentősebb pénzbüntetés is kihatott a gárdára, viszont csak előre lehet tekinteni. Annak a Balmazújvárosnak leszünk a vendégei a hétközi fordulóban, akik szintén nagyon nehéz helyzet közepette próbálnak helytállni. Mint ismeretes, a bajnokság rajtjának hetében az MLSZ visszavonta másodosztályú licencüket, amely elvileg az automatikus kizárást jelentené a bajnokságból. Az MLSZ azonban képtelen végleges döntést hozni, s mindaddig a Balmaz pályára lép, míg végre visszavonhatatlan végzés nem születik az ügyükben. A hajdúságiak előtt minden esetre le a kalappal, hiszen ilyen körülmények ellenére is becsülettel iparkodnak és noha eddig nem túl eredményesen szerepeltek, egyetlen ellenfelének sem volt sima mérkőzése ellenük. Az elmúlt fordulóban megszerezték első győzelmüket, mégpedig a Budaörs vendégeként, így a korábban meglévő egy pontjukhoz újabb hárommal gyarapodtak. Elképzelhető, hogy végül mégiscsak maradhatnak – amelyet csak őszintén kívánhatunk nekik -, azonban ha a kizárás lépne érvénybe, akkor minden korábbi meccsüket törlik és azok a csapatok teljesen feleslegesen fáradtak, akik már megküzdöttek ellenük.

Balmazújváros mintegy 250 kilométernyire található Dorogtól Hajdú-Bihar megyében, a városunknál kicsivel nagyobb település, a maga 17 ezres lakosságával. Neves gyógyfürdője van. A mérkőzést a Városi stationban rendezik, ahol a dorogiak harmadszor lépnek majd pályára.

A mérkőzés helyszíne, a Városi stadion Balmazújvárosban, amelynek kapacitása alig 2 és fél ezer néző.

A Balmazújváros a legifjabb tagja a mezőnynek, hiszen a klub csak 8 éve alapult. Viszont a másodosztályban kezdhettek, ahol egy bajnoki ezüstéremmel feljutottak az NB I-be. Onnan egy évet követően kiestek és második éve folyamatosan csoporttársak vagyunk. Ezen kurta sporttörténelmi múltnak is köszönhetően eddig csak két évadban találkozhattunk, a mostani a harmadik. 2016. őszén találkoztunk elsőként náluk. Az akkor feljutásra esélyes csapat fogadott bennünket, újonc csapatot és alaposan rájuk íjesztettünk, mivel egy tetszetős támadást követően előnybe kerültünk. Végül 2-1-re nyertek, de nem vallottunk szégyent. Ezzel el is lőtték az összes puskaporukat, mert azóta kétszer a mieink nyertek és egy döntetlen született úgy, hogy a Balmaz még gólt sem rúgott. 2017. április 16-án, Húsvétvasárnap otthon nyert csapatunk 2-0-ra az akkor már az NB I. küszöbén álló ellenfele ellen, majd tavaly az évadnyitón idegenben is sikerült nyerni 1-0-ra, végül az elmúlt év végén a tavaszról előrehozott találkozón gólnélküli döntetlenre végeztek Dorogon.

Eddigi mérlegünk: 4 mérkőzésen 2 győzelem 1 döntetlen, 1 vereség, 4:2-es gólarány. Idegenben 1-1 győzelem, illetve vereség a mérleg, 2:2-es gólaránnyal. 

Két olyan játékos volt, aki mindkét csapatban megfordult, nevezetesen, Bora György és Kamarás György. 

Csapatunk eddigi góljainak szerzői időrendben: Kővári Róbert, Tóth Martin, Szedlár Zoltán és Nagy István.

A legutóbbi Balmazújvárosban játszott mérkőzésen készült felvétel tavaly július végén.