Két sofőr ellen büntetőeljárást indítottak a rendőrök vasárnap

Esztergomban egy vélhetően ittas állapotban lévő lábatlani sofőr jogosítvány nélkül közlekedett gépjárműjével, Nyergesújfaluban pedig egy 66 éves ittas vezetőt vontak felelősségre.

Az esztergomi járőrök 2019. augusztus 25-én, vasárnap éjszaka Esztergomban, a Majer utcában megállítottak egy személygépkocsit, mivel azt tapasztalták, hogy a hátsó ülésen helyet foglaló utas megpróbál a gépjárművezető helyére ülni. A sofőr szemmel láthatóan ittas állapotban volt, azonban az intézkedés során alkalmazott alkoholszondát nem volt hajlandó megfújni, ezért a rendőrök mintavétel céljából egy egészségügyi intézménybe előállították. Az egyenruhások az iratok ellenőrzése során azt is megállapították, hogy a 32 éves lábatlani lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfi ellen szabálysértési és büntetőeljárást kezdeményeztek.

A helyi rendőrök ugyanezen a napon délben Nyergesújfalu belterületén intézkedtek egy 66 éves férfival szemben, aki személygépkocsival úgy vett részt a forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A járőrök a sofőr vezetői engedélyét elvették, ellen büntető eljárást kezdeményeztek.

Forrás: police.hu