Kategóriák: Hírek

Többszörösen ünnepeltek Sárisápon

Sárisápon az államalapítás és az új kenyér ünnepe mellett községi díjakat, elismeréseket adtak át, mindemellett Sárisáp megkapta a megyezászlót is.

A háromnapos ünnep augusztus 17-én véradással kezdődött, majd labdarúgó tornát és sörpartit szerveztek. A második napon lovaskocsis felvonulással és kiállítás megnyitókkal várták az érdeklődőket.

Az ezt követő ünnepi műsor alatt elismeréseket adtak át. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter négy évtizedes eredményes szakmai tevékenysége, életútja elismeréseként Flórián Józsefné asszonynak a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozta, melyet dr. Völner Pál államtitkár úr adott át. Mindemellett „Sárisápért” kitüntető címet vehetett át Dr. Vass Rozália (Sárisápért végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért) és Huberné Kisgyőri Katalin (több évtizedes oktató, nevelő munkájáért és a szlovák hagyományok ápolásáért végzett kiemelkedő tevékenységéért). „Sárisápért” elismerő címet vehetett át Szigyártó Szandra (a hazai és nemzetközi szinten kiemelkedő kulturális és művészetitevékenységéért), Kanóczki Lajos (az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesületében végzett önzetlen munkájáért) és Nánai István (a bányászhagyományok ápolásáért végzett több évtizedes tevékenységért), valamint  polgármesteri dicsértetet kapott Nagy Lorina (a sportlövészetben elért eredményeiért).

A kitüntetések utána Sárisáp átvehette az összetartozást jelképező Megyezászlót. Mint azt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében elmondta: augusztus 20 arra emlékeztet bennünket, hogy a helyes út a Szent Istváni út. Olyan országot, megyét, várost, közösséget kell építenünk, amely ezt sugározza. A kistelepüléseken élő közösségek nap, mint nap tesznek mindezért, melyre jó példa ez a nap is – a településért dolgozó szakemberek, civilek munkájának elismerésével.

Az ünnepi műsor végeztével megáldották az új kenyeret, majd térzenével, koncertekkel és tűzijátékkal kedveskedtek az összegyűlteknek. A hétfői nap bográcspartival folytatódott, majd gyermekprogramok és helyi csoportok műsorai színesítették az ünnepi programot. Zárásként este retro partit szerveztek, ahol Dj. ZimmerR biztosította a talpalávalót.