Betonaljakat is cserélnek a 4-es vasútvonalon

Korábban írtuk, hogy augusztus 24-étől pályakarbantartási munkálatokat végeznek az Esztergom-Almásfüzítő-Komárom vasútvonalon. Részleteket tudtunk meg a munkálatokkal kapcsolatban.

Esztergom-Kertváros és Almásfüzitő között 2019. augusztus 24-től szeptember 1-ig pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Esztergom és Almásfüzitő között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Hirdetmény letöltése>>

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint a MÁV FKG szakemberei Esztergom-Kertváros és Almásfüzítő között a nyílt pályán és valamennyi állomáson gépi vágányszabályozást, útátjáró-építést és betonalj cserét végeznek a megadott időintervallumban.

A vágányzár ideje alatt Neszmély és Süttő települések között egy híd szigetelését is elvégzik, továbbá közel kétszáz vasbetonaljat is kicserélnek. Ezen a szakaszon a kétéltű (közúti és  vasúti közlekedésre is alkalmas) Unimog járművel a vasútforgalom biztonsága érdekében gallyaznak és a pályára belógó bozótos területeket is megtisztítják. A gépi vágányszabályozás során hétszáz méteres pályaszakaszon végeznek karbantartást, mindemellett Esztergomnál a Székely Mihály úton korszerűsítik a vasúti átjárót.

A munkálatok viszont nem érnek véget szeptember 1-jén. 2019. szeptember 7-től 2019. szeptember 8-ig Almásfüzitő – Almásfüzitő felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Esztergom – Almásfüzitő – Komárom vasútvonalon a 32912 sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Hirdetmény letöltése>>