Kategóriák: HírekTokod

Szent István napi ünnepséget tartottak Tokodon

A Tokodi Alkotóházban tartották meg az idei Szent István napi ünnepséget, melynek keretén belül átadták a Tokodért kitüntetést is. A rendezvényen felszentelték, majd megszenték az új kenyeret, majd az Áldás Együttes elevenítette fel az István, a király című rockoperát – írja a hídlap.hu

Az ünnepségen Tóth Tivadar polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Robotka Dénes képviselő járult a mikrofon mögé, aki beszédében felidézte Szent István életét, a halálat utáni évtizedeket és megosztotta az ünneppel kapcsolatos gondolatait. A beszéd után átadták a Tokodért kitüntetést, mellyel annak a személynek vagy közösségnek a munkáját ismerik el, amelyek kimagasló teljesítményt nyújtottak és messze földre elvitték Tokod hírnevét.

Az elismerést idén Veres Károlyné és Veres Károly, a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport alapítói vehették át: vezetésükkel számtalan sikert ért el a csapat és jelentősen hozzájárultak ahhoz is, hogy országszerte és külföldön is ismertté váljon a település.

A mazsorettek a méltatás után ünnepi műsort adtak elő, melyben fontos szerepet játszott a nemzeti színű trikolór is. Az ünnepségen tovább Tiszta udvar, rendes ház címet adományoztak Havrancsik Gáborné, Juhász Ferencné, valamint Virágos Kis Lajos részére, majd Kardos Mihály atya megszentelte az ünnepi kenyeret.

A nemzeti színű szalaggal átkötött cipókat Tóth Tivadar polgármester, valamint Horváth Mihály alpolgármester szegte meg és kínálta fel a lakosoknak.

Zárásként az Áldás Együttes koncertje következett, melynek tagjai a hagyományőrzés jegyében érzelemben gazdag, lélekemelő magyar zenét adtak elő.

Forrás: hidlap.hu