Súlyosbították a büntetését a visszaeső tolvajnak

Két éve lopott el egy mobiltelefont az esztergomi babaruházati boltból. Habár első fokon a különös visszaesőt 800.000 Ft pénzbüntetésre ítélték, másodfokon tovább tárgyalták az ügyét, így 50 nap elzárásban is részesülhet.

A férfi vádlott 2017. június 08. napján egy esztergomi babaruházati boltban az eladó pulton őrizetlenül hagyott, 90.000,- Ft értékű mobiltelefonját magához véve eltulajdonította, azt a nadrágzsebébe rejtette, majd távozott az üzletből. A telefont még aznap sógorával visszaküldte a sértettnek.

A különös visszaeső vádlottat az elsőfokú bíróság 800.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész jelentett be fellebbezést a vádlott terhére, súlyosításért, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében.

A másodfokú bíróság ítéletében megállapította, hogy a vádlottal szembeni büntetés súlyosítása szükséges, és ugyan a börtönbüntetést nem tartotta indokoltnak, azonban az elkövetővel szembeni büntetést 50 nap elzárás büntetésre súlyosította.

Az elzárás a szabadságvesztésnél enyhébb büntetési nem, azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás