Kategóriák: HírekKék hírek

Rátámadt egy nőre Lábatlanon, vádat emeltek ellene

Egy agresszív férfi ellen emeltek vádat, aki Lábatlanon egy sétáló nőhöz odalépett, majd megpofozta. A férfi visszaesőnek számít, hiszen testi sértés miatt ült már egy évet!

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki 2019. február 5-én 5 óra 45 perckor Lábatlanon a mellette elhaladó sértett nőhöz lépett, kiáltott valamit, amit a sértett nem értett, majd minden előzmény nélkül rátámadt a sértettre, kezével megütötte őt az arcán, majd a másik kezét a sértett feje hátulsó részéhez tette, a sértett fejét így tartotta. Ezt követően sértett kibújt a vádlott kezei közül és futásnak eredt, a vádlott pedig egy darabig futott utána, majd az üldözését abbahagyta.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett felső ajka belső felszínén a bőr megrepedt, a sérülés gyógytartama 8 napon belüli, amely miatt a sértett magánindítványát előterjesztette, azaz kérte az elkövetővel szemben a büntetőeljárás lefolytatását.

A vádlottat a bíróság egy korábbi eljárásban, 2018. évben testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, erre figyelemmel különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.