Kategóriák: HírekTokod

Kiállítás megnyitóval zárult az alkotótábor Tokodon

Augusztus 9-én, péntek délután összegyűltek az alkotók és a művészet kedvelői a tokodi Alkotóházban. Az alkotótábor során készített műveket tekinthettük meg.

Az érdeklődőket Tóth Tivadar polgármester köszöntötte, majd Végh Éva festőművész, a tábor szervezője mesélte el a táborok mindennapjait, illetve bemutatta az alkotókat.

Tóth Tivadar polgármester elmondta, hogy sok helyről érkeztek művészek a negyedik Nemzetközi Alkotótáborba. Hozzátette, hogy jó látni a művészeken, hogy szeretnek Tokodon alkotni és ezért büszkék is vagyunk, hogy ilyen szép természeti környezetben fekszik a falunk.

Végh Éva elmondta, hogy örömmel szervezik meg immáron négy éve a tábort és jó látni, hogy mindig vannak visszatérő és új alkotók is. Hozzátette, hogy köszönik a településnek a támogatást és a segítséget, amelyekkel olyan körülményeket teremtettek, hogy nyugodtan tudták végezni a munkájukat. Mi akik itt alkottunk, valóban egy összeszokott közösség, illetve úgymond egy nagy család voltunk, reméljük a jövőben is ugyanígy lesz majd.

Idén 13 alkotója volt a tábornak, mindemellett voltak olyanok is, akik nem tudtak eljönni, de küldtek képet a kiállításra. Buják Ágnes Pozsony mellől Galántáról érkezett a táborba, az esztergomi Cserni Péterné Korka Zsuzsanna vakolatfestékkel alkotott, Gergely Judit pedig tűzzománccal dolgozott.

A táborban részt vett Kapa Melinda aki Dorogon tanít és Palkóné Keszthelyi Klára, aki szintén Dorogon tanított. A mezősasi Kőrössy Klaudia a debreceni Nyilas Ágnessel alkotott együtt. Krokker Krisztina is részt vett a táborban, ő egy francia kolostorban tanult. De kárpátaljai származású művész, Medveczky Ágnes is hozzájárult alkotásával a kiállításhoz. A táborban részt vett még Papp Norbert, Vörös Henriette, Végh Lajos és Városi Gabriella is.

A bemutatkozók után Végh Lajos homokanimációval kápráztatta el a közönséget, majd a résztvevőket könnyed hangulatú beszélgetéssel és agapéval várták.