Kategóriák: DorogHírek

Folytatódik a NIF beruházása Dorogon

Több ízben írtunk már a vasútberuházással kapcsolatos fejlesztésekről. Több mint két éve kezdődött el az intermodális csomópont kiépítése, idén pedig már látványosabb munkafolyamatokat láthatunk.

Nemrégiben készült el az ivóvízvezeték kiépítése a vasútállomás és a leendő buszállomás területére. Most a Hantken Miksa utcában a vasútállomás felé vezető baloldali járdát bontották el (a volt Relabor bejáratáig), hiszen az utat kiszélesítik, hogy az autóbuszok könnyebben tudjanak majd közlekedni.

A fejlesztés során 2×3 db buszöblöt alakítanak ki a vasútállomás melletti felszámolt vasúti sínek területén, melyek méretei megfelelőek lesznek a csuklós autóbuszok fogadására is. A MÁV és a város részéről is egyöntetű igényként mutatkozott, hogy egy szintre helyezzék a buszperonokat, a vasúti peronokkal.

A beruházás során a Hantken Miksa utcát kiszélesítik (az egyik járdatest elbontásával), valamint a vasút előtti térrel összekötik. A vasúti pályával párhozamosan új utat alakítanak ki, amely az Esztergomi úthoz a Richter fő portával szemben körforgalommal csatlakozik majd. Az új nyújtott körforgalom a Richter korábbi parkolója helyén lesz. Így a Mária utcáról, a Hantken Miksa utcából és az Esztergomi útról is megközelíthető lesz az állomás.

A jövőben az Intézmények Háza mellett, a vasútállomás új bejáratánál fasort telepítenek majd, a fogadóépület előtt pedig szép előteret szeretnénk kialakítani, ezzel fogadva a városunkba tömegközlekedéssel érkezőket.

Cikkek a témában:

2017-07-03: Dorogi busz- és vasútállomás

2017-08-11: Előtérben a tömegközlekedés és a zöldfejlesztés

2018-02-20: Új utat, buszmegállókat terveznek Dorogon