Kategóriák: DorogHírek

Jó hangulatban telt a Falusi Búcsú Dorogon

Augusztus 3-án, szombat délután a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat megrendezte a hagyományos Falusi Búcsút Dorogon, a Német Nemzetiségi Tájházban.

A rendezvény a Sváb Party zenéjével indult, majd Vörös Jánosné, a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Az eseményre Németországból két vendég is érkezett, Dieter Bauer a Wendlingen-Dorog Baráti Egyesület elnöke, illetve Alexander Lencsés aki ugyanennek az egyesületnek az alapítója, valamint Dorog város Pro Urbe díjasa.

Vendég énekkar is érkezett a helyszínre, méghozzá Szigetszentmártonról a Német Nemzetiségi Kórus, akik csodálatos dalokkal kápráztatták el a résztvevőket, majd a sváb zenekar kíséretében a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat vegyeskórusa lépett fel a színpadra. A nap hátralévő részében énekekkel, baráti beszélgetésekkel és tánccal mulatták el az időt az egybegyűltek. A sör, bor és üdítő mellett az éhséget a mustáros virsli csökkentette. Az estig tartó jó hangulatról pedig a Sváb Party gondoskodott!

Vörös Jánosné elmondta, hogy Dorogon már meghaladta a 100 főt a regisztrált német nemzetiségi tagok száma, így idén már 5 képviselőt küldhetnek a nemzetiségi önkormányzatba. Fontos, hogy mindenki menjen el szavazni 2019. október 13-án, hiszen nem csak helyi önkormányzati képviselőket választunk, hanem nemzetiségieket is!

Lehoczki Dávid

Megosztás