Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Idén is megrendezik az Ízek-Korok-Hangulatok fesztivált Esztergomban

Az esztergomi és régiós fesztiválok között már fogalommá nőtte ki magát a rendezvény, amelyet idén nyolcadik alkalommal rendeznek meg a történelmi Vízivárosban. Mint azt már az évek során megszokhattuk, a fesztiválon a gasztronómia és a hagyományőrzés kerül középpontba.

Az Erzsébet parkban korhű jelmezbe öltözött hagyományőrzők elevenítik fel a XVII. századi Bocskai-kor világát. Az érdeklődők izgalmakkal teli lovagi tornákat, fegyverbemutatókat táborállítást és vívást is láthatnak, a hamisítatlan hangulatról pedig a reguláris katonák, a hajdúk és persze az elmaradhatatlan apródok is gondoskodnak. Aki kedvet kap, akár a lovagok páncélzatát is magára öltheti vagy bekapcsolódhat a tábori életbe.

Természetesen a gasztronómiai különlegességek és a kézműves vásár sem hiányozhatnak a rendezvényről. Szeptember 7-én, a rendezvény szombati napján Ister Granum Vadász-hagyományőrző napot rendeznek, amelynek keretében trófeakiállítással, íjászbemutatóval és vadétel kóstolóval várják a látogatókat.

A gyermek- és családi programok szintén a fesztivált kiemelt programjai közé tartoznak, melyekről részletesen a hamarosan megjelenő műsorfüzetből tájékozódhatnak az érdeklődők.

Mindezek mellett a nagyszínpadon szinte folyamatosan koncertekkel várnak minket a szervezők, ahol különböző stílust képviselő zenekarok mutatják be a fesztiválozóknak a műsorukat. Pénteken este a Youtube-on többmilliós nézettséggel berobbant BSW együttesé lesz a főszerep. Szombaton a retró slágerek lesznek a fókuszban: itt lesz az Ufo, a Shygys,a Happy Gang, Betty Love és az Animal Cannibals is. Vasárnap népzenével örvendeztetik meg a közönséget, este pedig a műfaj egyik legismertebb képviselője, a Csík zenekar lép színpadra.

Az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválról és a részletes programokról folyamatosan tájékozódhatnak az Ízek-Korok-Hangulatok facebook és weboldalán.