Kategóriák: EsztergomHírek

Robbanásveszélyt hárítottak el: kitüntették őket

Három esztergomi tűzoltó, hősies helytállásért vehetett át elismerést, július 31-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Rajtuk kívül a kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntötték.

Az elismeréseket és az ajándéktárgyakat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az arra érdemeseknek a főigazgatóság vezetői és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók jelenlétében.

Június 17-én tűz ütött ki egy családi ház garázsában Esztergom kertvárosi részén. Mire a város hivatásos tűzoltóegysége a helyszínre ért, a garázsban tárolt háztartási felszerelések, gépek, bútorok, ruhák teljes terjedelemben égtek, a tűz betört a konyha, illetve a fürdőszoba ablakán a családi házba, valamint átterjedt a szomszédba is, a garázs melletti ház tetőszerkezetére. A rajból hárman önként jelentkeztek, hogy az égő épületből kivisznek három, közvetlen hőhatásnak kitett propánbutángáz-palackot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy a palackok felhevüljenek, felrobbanjanak. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kiemelkedő teljesítményéért Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Morva Dániel tűzoltó törzszászlóst, az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Magyarovics Bence tűzoltó őrmestert, beosztott tűzoltót, illetve Szakály Ádám tűzoltó őrmestert, beosztott tűzoltót.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Góra Zoltán valamennyi érintettnek gratulált, közülük is kiemelte azokat a kollégákat, akik szolgálati időben, vagy azon kívül kiemelkedő helytállásukkal mutatnak példát a katasztrófavédelem teljes állományának. A tábornok a nyugállományba vonuló kollégának megköszönte munkáját és tartalmasan eltöltött nyugdíjas esztendőket kívánt. A születésnaposokhoz fordulva a főigazgató mindenkinek jó egészséget és boldog születésnapot kívánt.

Fotók: Schober Andor – RSOE

Megosztás