Kategóriák: EsztergomHírek

Bővítik az esztergomi Mindszenty iskolát

A melléképületek elbontásával kezdődött meg az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda iskola átépítése és felújítása. A több mint félmilliárd forintos beruházás keretében tantermekkel bővítik ki és korszerűsítik az iskolát.

A tervek szerint a konyha és étkező helyén, a földszinten egy új 300 adagos melegítő konyhát alakítanak ki, mellette egy 90 férőhelyes bővített ebédlőtér kaphat majd helyet. A IV. jelű épületre egy plusz emeletet építenek, ahol összesen 136 fő befogadására alkalmas öt tanterem, tizenhat férőhelyes csoportszoba, egy kisebb tanári szoba és könyvtár helyiség jön létre.

A projekt keretében a központi épületszárny belső közlekedési rendszerét is optimalizálják, emellett a meglévő vizes helyiségeket is felújítják, illetve átépítik, míg az emeleten nemektől független mozgáskorlátozott illemhelyiséget építenek. A tanárok részére az emeleten is létrehoznak teakonyhát és áthelyezik az orvosi szobát is. A kivitelezést végző cég munkatársai emellett a szükséges bontási munkálatok elvégzésével a földszinten és az első emeleten is összenyitják a különböző épületszárnyakat.

A korszerűtlen, leromlott állapotú épületrészek elbontásával a használható udvari terület is növekedhet, ennek köszönhetően pedig mozgáskorlátozott parkolót is kialakítanak. A IV. jelű épületet akadálymentesítik, amelybe egy darab személyfelvonót, valamint egy darab ételliftet is telepítenek. A külső homlokzatot szigetelik, kicserélik a nyílászárókat és korszerű gázkazánokkal korszerűsítik a fűtési rendszert is.

Az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóság felhívására négy ajánlat érkezett be, végül a kivitelezési szerződést a BUILD IT Mérnökiroda Kft.-vel kötötték meg. A vállalkozói díj mértéke nettó 542,1 millió forint+ÁFA.

Fotó, forrás: hidlap.hu

Megosztás