Kategóriák: DorogHírek

Este is látnak majd a Hám Kálmán-lakótelepen

Néhány hete egy olvasó kérte a Dorogi-medence segítségét közvilágítási problémákkal kapcsolatban. Ígéretet tettem, hogy megoldom a helyzetet. Lássuk, hogy miről is volt szó.

Egy kedves olvasó jelezte, hogy a dorogi Hám Kálmán-lakótelepen közel másfél éve csak elszórtan, hellyel-közzel világítanak a kandeláberek. Elmondása szerint többször kereste az önkormányzatot, illetve az E.ON-t a problémával kapcsolatban, sajnos sikertelenül. Korábban már több esetben is megoldottam közvilágítási problémát Dorogon, ezért ígéretet tettem, hogy segítek az ügy érdekében.

Most is Varga Ivett, az E.ON regionális kommunikációs szakreferensének segítségét kértem, aki már korábban is partnerem volt a közvilágítási ügyekkel kapcsolatban. Minden esetben gyorsan, lelkesen, precízen irányítja a problémamegoldást. Ez így történt most is, hiszen rendszeresen érkezik tőle a beszámoló, hogy mely területeken oldották meg a közvilágítási problémákat. Úgy gondolom, hogy ezekkel a közügyekkel foglalkozni kell, nem másra hárítani a problémát, hanem segíteni. A lakosság csak egyet szeretne, élhetőbb, biztonságosabb, rendezettebb környezetben élni.

Először három lámpatestet javítottak meg az említett helyszínen, mely után olvasónk a következő levelet küldte: „Kedves Dávid! A javítás megtörtént előző hét pénteken. Nagyon megörültem neki, másfél éve nem voltak képesek a három hiányzó lámpatestet pótolni, amit én az EON hibabejelentőn, városháza felé, illetve személyesen az EON villanyszerelőinek többször is jelentettem. Mások a közös képviselő felé is tettek panaszt, mind mind eredménytelenül.” – viszont további 10 lámpatest szorult még javításra, melynek helyreállítását is elkezdték.

Varga Ivett beszámolója is megérkezett közben: „Kedves Dávid. Küldöm a mérleget, hol tartunk: a tegnapi javításokat követően 2 db lámpa maradt még sötét állapotban  (Hám K. Ltp. 2 és 7 előtt.), a többi jelzett helyen a javítást megtörtént. A 2 fennmaradó lámpa javítására 2019.07.25-én kerül sor. (Erről is kértem visszajelzést kollégáimtól, jövő pénteken tehát ismét fogok jelentkezni.).”

Így is tett és a mai napon jelentkezett: „Kedves Dávid. Küldöm az újabb információkat. Ma a korábban jelzettnek megfelelően elkezdték a fennmaradó javításokat a kollégák – két helyen ugyanis a közvilágítást ellátó földkábel hibája okozza, hogy a lámpa nem világít. Az egyik lámpa esetében kb. 30 méter hosszú szakaszon kell földkábelt cserélni. Itt ma még munkaárok van, de holnap estére várhatóan elkészül és az érintett egy lámpa világítani fog. A másik lámpa esetében a kandeláber térköves részen áll, itt a térkő bontására lesz szükség a javításhoz, mert a hibahely kimérését e nélkül nem lehetett elvégezni  – így ez az utolsó hely sajnos a jövő hétre marad.”

A lakosság nevében köszönöm Varga Ivett munkáját, illetve kedves olvasónk nyomkövetését. Reméljük, hogy ez által a lakosok is biztonságosabb körülmények között tudnak este sétálni a lakótelepen.

Lehoczki Dávid
Dorogi-medence Regionális Hírportál

Cikkek a témában:

Megoldjuk a közvilágítási problémákat>>

Lezárták a dorogi alagutat>>

Nem világít a háza előtt a lámpa? Mobilapplikációval jelezheti!>>

Megosztás