Kategóriák: Hírek

Megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás

Augusztus 10-től a Széll Kálmán térről indulnak majd az autóbuszok Nagysápra és Bajnára.

2019. augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás. A járatok indulási helye átkerül a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára, ahonnan két megállóhelyről – változatlan időpontokban – indulnak majd az autóbuszok.

Az utolsó járat a Széna térről augusztus 10-én 0:05 órakor, míg az első járat a Széll Kálmán térről augusztus 10-én 5:10 órakor indul.

Az első kocsiállásról Pátyon át Zsámbék és a távolabbi települések, a másodikról Perbál irányába közlekednek a járatok.

A menetjegyek megvásárlására, továbbá az interneten megvásárolt bérletek nyomtatására a kocsiállásoknál elhelyezett automatákból lesz lehetősége az utasoknak. Mindemellett a Széll Kálmán téri BKK ügyfélközpont nyitvatartási idejében – 05:30-22:00 – is biztosítanak jegy- és bérletértékesítést, ahol a BKK saját pénztárai mellett egy külön pénztárt is kialakítottak a gyorsabb kiszolgálás érdekében. A fenti időponttól kezdődően a menetjegyek, illetve bérletek megváltása a Széll Kálmán tértől történik. Ez a távolságok csökkenése miatt egyes viszonylatokban a jelenleginél akár alacsonyabb díjszabási övezetet is jelenthet, ezért a módosítások eredményeként a menetjegy- és bérletárak is kedvezőbbek lehetnek.

1-es kocsiállásról induló autóbuszok: 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 789, 791. Célállomások: Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom.

2-es kocsiállásról induló autóbuszok: 793, 794, 795. Célállomások: Budakeszi, Páty, Zsámbék, Telki, Perbál, Budajenő, Tök.