Kategóriák: EsztergomHírek

Esztergomi és sárisápi tűzoltókat tüntettek ki

Két esztergomi tűzoltó munkáját szolgálati jellel ismerték el, a sárisápi tűzoltók pedig a viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájukért elismerésben részesültek.

Az Esztergom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagja Egeresi Sándor tű. tzls. szerparancsnok 20 év után, Berki Krisztián tű. tőrm. különleges-szerkezelő 10 év után szolgálati jel elismerésben részesült. Az elismeréseket Molnár Pál tű. alezredes az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka adta át.

Június 27-én, déltől az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ötvenegy járására heves zivatar miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki. Megbontott tetők, kidöntött fák, leszakított villany- és távközlési vezetékek miatt e négy megyéből csaknem 2700 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, kilencvenöt százalékuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A vihartépte megyékbe, de főleg a szabolcsi területre gyakorlatilag az ország egész területéről érkeztek segítségül hivatásos és önkéntes tűzoltók, köztük Komárom-Esztergom megyéből is. A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató emléklapot adományozott Komárom-Esztergom megye illetékességi területén működő Banai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp, a Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Az elismeréseket Szunyog Zoltán tű. ezredes, igazgató adta át kedd délután a megyei igazgatóságon az önkéntes tűzoltó egyesület elnökeinek. Beszédében köszönetét fejezte ki az egyesületeknek a munkájukért, a segítőkészségükért, és a bátorságukért, majd egy kötetlen beszélgetésre invitálta a résztvevőket.

Fotó: Esztergom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (szolgálati jelet adnak át az esztergomi tűzoltóknak)