Vádat emeltek az a nő ellen, aki szerelemféltésből rongált Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, kétrendbeli rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy szentendrei nővel szemben, aki nem tudott belenyugodni a szerelme elvesztésébe.

A vádlott nő és a sértett férfi között 2018. június végéig volt szerelmi viszony. A nő nem tudta elfogadni a kapcsolat megszűnését.

Az elkövető 2018. július 21-én Esztergomba utazott, mert megtudta, hogy a budapesti férfi Esztergomban van, és más nővel létesített kapcsolatot, az utazáshoz engedély nélkül használta a munkáltatója gépkocsiját. A nő az Esztergomba érkezését követően a férfi utcán parkoló személygépkocsiját megrongálta úgy, hogy a karosszériába kézzel többször beleütött, majd egy késsel megszúrta és megkarcolta azt, miközben hangosan szitkozódott, és ordítozott. A nő a gépjárműben 388.429,- Ft. kárt okozott.

A vádlott a rongálás közben telefonon felhívta a sértettet, felszólította, hogy menjen ki az utcára, majd a kést a földre dobta. A vádlott a helyszínen a sértettre akart támadni, meg akarta őt ütni, a sértett az ütéseket hárította.

A vádlott ugyanezen a napon megjelent a sértett budapesti lakásában, oda – a sértettől korábban megszerzett kulccsal – bement, és ott több használati tárgyat és a falakat megrongálta úgy, hogy azokat összefirkálta, az étkezőasztalt megkarcolta, az egyik belső ajtót beszakította. A rongálással a lakásban okozott kár összesen: 237.834,-Ft.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint az elkövetés eszközéül használt kést kobozza el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó