Makett gőzmozdonyt lopott egy esztergomi modellezőtől

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki makett gőzmozdonyt lopott attól a személytől, akinek alkalmi segítséget nyújtott bevásárlással.

A vádirat szerint a vádlott 2018 márciusában sértettnek több alkalommal bevásárolt, így a sértett esztergomi lakásába bejáratos volt, ott helyismerettel rendelkezett. A vádlott 2018. májusában közelebbről meg nem határozható időben, a sértett hálószobájában a szekrény tetejéről eltulajdonította a sértett tulajdonát képező orosz gyártmányú makett gőzmozdonyt, amelynek értéke 130.000,- Ft.

A vádlott az eltulajdonított tárgyat régiség-kereskedőnél értékesíteni akarta, azonban ez nem járt sikerrel A sértett gyanította, hogy a vádlott volt a tolvaj, akit felhívott a mozdony visszaadására. A vádlott 2018. december 12. napján a gőzmozdonyt visszavitte a sértettnek, ezzel a bűncselekménnyel okozott kár teljes egészében megtérült.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 85.510,-Ft bűnügyi költség viselésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Fotó: illusztráció (Esztergomi Vasútmodellező Klub)