Kategóriák: HírekKék hírek

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a tűzifás csalót

A vádlott korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de ezzel a tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját.

A vádlott 2018. év elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést adott fel több internetes oldalon és újságokban is. A vádlott a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a vádlott nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte.

A vádlott a tűzifát a megrendelőknek nem szállította ki, nem is rendelkezett sem tűzifával, sem a kiszállításhoz szükséges gépjárművel. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással 9 sértettnek összesen közel 2 millió forint kárt okozott.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2019. június 26-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett, a bíróság pedig 9 rendbeli csalás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve kötelezte a sértettek által benyújtott kártérítési igények megfizetésére.

Az ítélet – a kártérítésre való kötelezés kivételével – jogerős.

Tatabányai Törvényszék

Megosztás