Kategóriák: DorogHírek

Közlemény a kivágott fák ügyében

Nagy felháborodást keltett a lakosság körében az Otthon téren zajló fakivágás. Az önkormányzat a honlapján tett közzé egy közleményt, miszerint a kivágott fák pótlásra kerülnek.

A KosBor végeztével hétfőn elkezdődtek a munkálatok az Otthon téren, melynek során Európai Uniós támogatással futókör és szabadtéri fitnesz park létesül.

Az átalakítás és a parkrendezés során akácfák és a környezetet terhelő kandai nyárfák kivágására kerül sor. A kivágott fákat az őszi időszakban a város közigazgatási területén – vélhetően nemesebb – új fák telepítésével pótolják.

A projekt során az Otthon tér megújul, új padokat telepítenek és egy 200 méteres futókört alakítanak ki, de lesz egy kifutórész is, amelyet a gimnazisták is tudnak majd használni a sprintek során. A beruházás várhatóan szeptember közepére készül el.

Mindemellett a tervek szerint a későbbiekben a volt sörkert (művelődési ház belső kertje) is megújulhat. Az elképzelések szerint ismét visszakaphatja az eredeti funkcióját. Színpadot és nyaranta esti vetítéseket is terveznek majd a helyszínen.

Borítókép: a futókör terve