Kategóriák: DorogHírek

A múlt hétvégén hivatalosan is megnyitották a nyarat Dorogon

Az elmúlt hétvégén koncertek zajától volt hangos Dorogon az Otthon tér. Tizedik alkalommal került itt megrendezésre a KosBor, a város borfesztiválja, amely ismét nagy tömeget vonzott.

A fesztivál már csütörtökön elkezdődött, ekkor választotta meg a KosBor borát és a különdíjasokat a bírálóbizottság, amelynek tagjai a polgármester úr és a város intézményeinek vezetőiből tevődött össze.

Nehéz helyzetben voltak a bírák, de végül megszületett a döntés, kiválasztásra került a KosBor bora és a különdíjak. Csizmadia Péter sommelier volt a segítségükre az ítészeknek a választásban.

KosBor bora díj – Ősi Gábor Pincészet, Villányi franc 2013
1. Különdíj – Borbély Családi Pincészet, Bács hegy olasz rizling
2. Különdíj – Borbély Családi Pincészet, Badacsonyi pinot noir

Ezen a napon Kele Fodor Ákos költő írányításával megszületett a rendezvény hivatalos bordala is, amely a három nap alatt többször is felcsendült.

Pénteken a dzsezz kedvelői örülhettek, hiszen a nap főzenekara  a közkedvelt Budapest Jazz Orchestra volt. Előttük fellépett Hubai István, aki gitárjátékával belopta magát a hallgatók szívébe. A Bohemian Acoustic ismét igényes és profi műsort adott elő. A várva várt BJO Singin’ and swingin’ című műsorával a húszas éveket idézte meg. Az est a fiatalok kedvencével, a Soulwave-vel zárult.

Szombaton tovább folytatódott a minőségi zenék sora,de itt a rock vonal volt erősebb. A Só Hot Chilit a Black Jack követte a színpadon, igazi zúzós zenével. Az NB pörgő nyelvű rapperei után pedig a Los Orangutanes dél-Amerikát idézte Dorogra. A salsa és cumbia egészen éjfélig szólt, a táncoslábú közönség nagy örömére.

Az igényes zene mellett minőségi borokat és ételeket is kóstolhattak az érdeklődők.

A kilátogató mintegy 4000 ember idén is tartalmas és minőségi koncerteknek lehetett tanúja. Jövőre újra várnak mindenkit!

Megosztás