Kategóriák: DorogHírek

Országos elismerésben részesült Slavóczki Réka

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei alkotói pályázatának díjátadó ünnepségét. Slavóczki Réka – a dorogi Petőfi iskola tanulója – plakát kategóriában korcsoportjában országos első, összetettben pedig országos második helyezést ért el!

Korábban írtuk, hogy Slavóczki Réka pályaművét a megyei igazgatóságon már díjazták. A megyei első helyezett pályaművek automatikusan részt vettek az országos megmérettetésen is. Az országos díjátadóra pedig a díjazottakat és családtagjaikat is várták.

A pályázatnak az volt a célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül bemutassák a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltói hivatás bemutatásával, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett megtenni.

A pályázat hagyományaihoz híven valamennyi, az országos döntőbe jutott alkotás készítője ajándékot vehetett át. A kategóriák első három helyezettjeinek az országos tűzoltósági főfelügyelő adta át a díjakat.

Slavóczki Réka plakát kategóriában korcsoportjában országos első helyezést ért el, valamint összetettben országos második helyezett lett.

Részletes beszámoló az eseményről>>