Kategóriák: DorogHírek

Ismét akcióba léptek a „Szemétírtók”

„Ezt befejezni képtelenség, csak abbahagyni lehet.” – így fogalmazott a dorogi BEBTE „Szemétírtók” csapata június 1-jén, szombaton, mikor megtisztították a dorogi vasútállomást az eldobált csikkektől.

Első körben a csapat szombaton kezdte el a vasútállomás „csikktelenítését”. S bár lehetetlen vállalkozásnak tűnik, talán sikerül egy kicsit felhívni a figyelmet a problémára. Az egyesület tagjai közül nyolcan csatlakoztak az akcióhoz és kb. 2,5 óra alatt a vasútállomás épülete melletti részt, valamint az egyik vágány 70 méteres szakaszát takarították meg.

„A szemétszedés közben döbbenet volt azt megtapasztalni, hogy a szemétgyűjtő közelében gyűlt össze a legtöbb cigarettacsikk. Hangsúlyozom, nem benne, hanem 5 méteres körzetében. Ezek szerint a kuka sem megoldás!?” – emlékeztek vissza.

Sajnos még így is akadt olyan, aki nem törődve az éppen szemetet szedő csapattal, minden gond nélkül mellettük hajította el a csikket.

A csapat júliusban folytatja az akciót és várnak mindenkit, aki szeretne egy kicsit tenni a környezetéért. Csatlakozz te is a „Szemétírtókhoz” a további akciókért pedig kövesd a Facebook csoportjukat!