Kategóriák: DorogHírek

Őstermelők élelmiszereit kóstolhatták meg a dorogi Zrínyisek

Az „Itthonról Otthonra” című országos programsorozat keretében az egészségestudatos táplálkozás fontosságáról tartottak előadást a Zrínyi iskolásoknak a dorogi művelődési házban.

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke, illetve Dr. Balog Zoltán Komárom-Esztergom megyei elnök tartott előadást a diákoknak. Az prezentáció során bemutatták a fiataloknak, hogy miért érdemesebb a magyarországi, illetve helyi őstermelőtől terméket vásárolni. Az előadás során elhangzott egy fontos információ is, miszerint a méz nem cukorpótló, hanem alapvető élelmiszer, amelyet érdemes lenne beépítenünk az étrendünkbe. Mindemellett a zöldségben és a gyümölcsben gazdag táplálkozás fontosságára is felhívták a figyelmet. Elhangzott az is, hogy bár a kivit hagyományosan déli gyümölcsnek gondoljuk, mégis Európa legnagyobb kiterjedésű ültetvényét Magyarországon találjuk.

A tájékoztató után a helyi és a megyei termelők termékeit kóstolhatták meg a diákok. Megismerhettük a kesztölci Nemesi Lilla Katalin mézeit, a dunaalmási Pap Éva lekvárjait és a pilismaróti Rétki Gábor tejtermékeit. De a tatai Körmendi Miklós Márton mangalica füstöltáruit, valamint Sipos Péter száz százalékos gyümölcsleveit is élvezhették a gyerekek.

Az eseményen készült felvételt, illetve az interjúkat az RTVE péntek esti hírösszefoglalójában tekinthetik meg!