Rátámadt a fia volt barátnőjére, mert szakított vele

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki a nyílt utcán, Esztergom egyik buszmegállójában rátámadt a női sértettre, mert a sértett elhagyta a vádlott fiát.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és menye között megromlott a viszony, mert a sértett elhagyta a vádlott fiát. 2018. október 18. napján 14 óra körüli időben a vádlott és a sértett összetalálkoztak Esztergom egyik buszmegállójában, amikor a vádlott szidalmazni kezdte a sértettet, majd meghúzta a haját, több alkalommal pofon ütötte. Ezt követően a vádlott és a sértett dulakodni kezdtek, melynek során a vádlott többször megkarmolta a sértett arcát, nyakát, és megharapta a jobb hüvelykujját.

A sértettnek végül sikerült ellöknie magától a vádlottat és elfutott a helyszínről. A vádlott ezt követően dühében széttépte a sértett által hátrahagyott kabátot.

A sértett a dulakodás közben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, magánindítványt nem nyújtott be, azaz nem kérte a vádlott felelősségre vonását.

Azonban a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása megbotránkozás, riadalom keltésére alkalmas volt emiatt vele szemben az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbíróságra.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben büntetővégzést hozzon, azaz tárgyalás tartása nélkül szabjon ki vele szemben közérdekű munka büntetést.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó